Suomen Kaukalopallo ja Ringetteliitto ry:n päätökset koskien kilpailukauden 2019-2020 sarjasijoituksia

21.03.2020 10:00

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry:n hallitus päätti keskeyttää kaikki liiton alaiset sarjat, sekä perua suunnitellut tapahtumat ja turnaukset koronavirusepidemian vuoksi 13.3.2020 lähtien aina toukokuun loppuun asti. Liitto noudattaa ohjeistuksissaan Suomen hallituksen, terveysviranomaisten ja Olympiakomitean ohjeita ja suosituksia. Vallitseva tilanne on poikkeuksellinen ja toivomme ymmärrystä poikkeuksellisissa olosuhteissa tehtyihin välttämättömiin päätöksiin.

Kaukalopallon ja ringeten kesken jääneen kilpailutoiminnan osalta keskustelua on käyty liiton toimielimissä kilpailutyöryhmistä lajiryhmiin ja hallitukseen. Päätökset on tehty yksimielisesti vallitsevat olosuhteet ja niiden määrittämät rajoitukset huomioon ottaen.

Liiton alaista kilpailutoimintaa koskevat päätökset on tehty nojautuen voimassa oleviin kilpailusääntöihin sekä liiton alaisen kilpailutoiminnan kuvaukseen. Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry on kilpailunjärjestäjän ominaisuudessaan joutunut käyttämään oikeuttaan muutoksiin tämän vallitsevan poikkeustilanteen nojalla.

Ringeten liiton alaisten sarjojen sijoitukset ja voittajat määräytyvät sarjojen keskeytyshetkellä vallinneiden sarjatilanteiden mukaisesti. Tämä koskee: naisten SM ylempi jatkosarja, naisten Ykkössarja, B-nuorten SM-sarja ja Ykkössarja. Tasapisteissä olevat joukkueet ovat paremmuusjärjestyksessä sarjataulukossa säännön B2.3.3 mukaisesti. Samoin CSarjan jatkosarjat päätetään keskeytyshetken tilanteen mukaisesti, ja sijoitukset todetaan sarjataulukon perusteella.

Naisten SM alemmassa jatkosarjassa sarjataulukon kaksi parasta saa SM-runkosarjapaikan kaudelle 2020-2021.

Alueet informoivat aluesarjojen osalta joukkueita sarjojen päätöksestä.

Kaukalopallon osalta SM-turnaukset pyritään pelaamaan syksyn 2020 aikana, ja näiden osalta tiedotetaan myöhemmin keväällä. Alueet päättävät omien sarjojensa pelaamattomista otteluista huomioiden koronavirusepidemian aiheuttamat viranomaismääräykset ja rajoitukset. Tämänhetkisen tiedon mukaan ottelut voidaan pelata aikaisintaan 1.6.2020 alkaen. Alueet tiedottavat joukkueita tämän osalta.

Lisätietoja: Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry:n toiminnanjohtaja Anu Pitkänen, 050 3759223, toiminnanjohtaja@skrl.fi