PÄIVITETTY tiedote koronavirukseen liittyen

17.03.2020 20:21

17.3.2019 PÄIVITETTY tiedote koronavirukseen liittyen

Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa maanantaina 16.3. hallitus totesi Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus linjasi lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Suomen hallituksen linjaukset ovat voimassa 13.4. saakka.

Suomen hallituksen linjaus sulkee koulut ja muut oppilaitokset sekä pitkälti kulttuurin ja urheilun tilat, kuten museot, teatterit, kirjastot, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat sekä järjestöjen kokoontumistilat. Suomen hallitus suosittelee myös yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin. Tämä Suomen hallituksen suositus on siis voimassa 13.4. saakka.

Kaukalopallo- ja Ringetteliiton aiempi ohjeistus on edelleen voimassa koskien kilpailutoimintaa ja tapahtumia. Vallitsevissa olosuhteissa liitto suosittelee edelleen kaukalopallon ja ringeten harjoittelutoiminnan jäädyttämistä 31.5. saakka. Omatoimista harjoittelua ja liikkumista suositellaan. Seurat voivat päättää harjoittelun jatkamisesta oman harkintansa mukaan 13.4. jälkeen elleivät Suomen hallitus ja viranomaiset toisin ohjeista. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) ohjeita ja tiedotteita voi seurata osoitteessa www.thl.fi.

Seuratoiminta on seis – mitä nyt?
Seurojen suositellaan mahdollisuuksien mukaan tarjoavan omatoimisia harjoittelu- ja arkiliikuntaohjeita internetiä ja sosiaalisen median kanavia hyödyntäen.

Jos seurat kokevat, että nyt on hyvää aikaa seuratoiminnan kehittämiseen, niin siihen yksi hyvä työkalu on sähköinen Tähtiseura -palvelu. Tähtiseuraohjelman verkkotyökalu mahdollistaa etätyöskentelyn myös seurakehittämisessä. Tutustu täältä verkkotyökaluun.
Palvelu on maksuton ja kaikille seuroille avoin. Lisäksi liiton henkilökunta on käytettävissäsi.

Olympiakomitean tuki ja ohjeet seuroille:

Olympiakomitean päivittyvää infoa seuroille: Seuratoiminta ja koronavirus
(tällä hetkellä infoa mm. seurojen toimintamaksuista ja sääntömääräiset kokouksista)


Olympiakomitean HelpDesk -palvelu vastaa järjestötoiminnassa esille tuleviin kysymyksiin, joita ei itse osaa ratkaista tai joiden ratkaisemisessa haluaa tukea ulkopuoliselta asiantuntijalta. Olympiakomitean palveluksessa on mm. lakimies, joten voimisteluseurat voivat kysyä myös koronaviruslinjauksiin liittyviä kysymyksiä Olympiakomitean HelpDeskin kautta.

Ota yhteyttä kysymyksiesi kanssa HelpDesk -yhteydenottopyyntölomakkeen kautta, jonka jälkeen sinuun ollaan yhteydessä.