Hyvää alkanutta vuotta kaikille kaukalopallon ja ringeten harrastajille!

08.01.2020 14:57

 

Haluan osaltani toivottaa hyvää alkanutta uutta vuotta ja kevätkautta kaikille kaukalopallon ja ringeten harrastajille! Olen nyt vuoden vaihteessa aloittanut Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton toiminnanjohtajana, ja minulle uusi vuosi tuo tullessaan paljon uutta ja mielenkiintoista lajiemme parissa. Odotan alkanutta vuotta innolla ja erityisesti yhteistyötä teidän kaikkien kanssa.

Päällimmäisenä ajatuksena mielessäni on yhteistyö ja peli-ilo. Toivon, että omalla ja tiimini panoksella pystymme tukemaan teidän seuratoimijoiden ja harrastajien arkea, ja edistämään yhteistyötä ja pelifiilistä molemmissa lajeissamme. Yhdessä seurojen kanssa mahdollistamme kaukalopallon ja ringeten harrastajille mieleenpainuvia kokemuksia liikunnasta ja joukkueurheilusta. Ringette ja kaukalopallo ovat lajeja, joissa tarjoamme harrastusmahdollisuuksia eri ikäisille ja tasoisille, vauvasta vaariin ja mimmistä mummoon, harrastustoiminnasta huippu-urheiluun. Seuratyö on arvokas osa suomalaista urheilukulttuuria, ja toivon, että voimme tukea teitä tässä työssä parhaamme mukaan.

Kevät tuo tullessaan paljon aktiviteetteja niin liittotasolla kuin seuroissakin. Tammikuun lopulla koittaa perinteiset kaukisviikot ja ringetteviikko, jotka ovat erinomaisia tilaisuuksia nostattaa lajiemme näkyvyyttä ja tunnettuutta erilaisten kokeilutapahtumien ja pelitapahtumien kautta. Toivon, että seurat tänäkin vuonna paikallisesti järjestävät aktiivisesti toimintaa ja lajiesittelyjä esimerkiksi koululaisille sekä yhteistä tekemistä seuran omalle väelle yhteisöllisyyden ja seurahengen edistämiseksi. Pelitapahtumista, tempauksista ja turnauksista jää usein ne parhaimmat muistot, jotka saavat meidät innostumaan kerta toisensa jälkeen uudelleen.

Ringetteväki tapaa toisensa Tie Huipulle -tapahtumassa 25-26.1. Tikkurilan Trio Areenalla. Ohjelmassa on nuorten maajoukkueiden turnaus sekä junnujen taitokisat ja minigamesit. Samana viikonloppuna kaukiksessa järjestetään naisten SM-turnaus Kisakallion urheiluopistolla. Kaukisviikkojen kokokohtana naisten turnauksen lisäksi on työpaikkojen SM-turnaus HC Saimaalla 1-2.2. Vauhdikkaita pelejä siis tiedossa molemmissa lajeissa.

Sarjat eri ikäluokissa pyörivät jälleen täydellä teholla kevään ajan ja valtakunnallisten pääsarjojen ratkaisuottelut ovat pian täällä. Ringeten sarjojen osalta kevät huipentuu maalis-huhtikuun taitteessa välieriin ja finaaleihin ja nuorten osalta Helsingin Malmilla huhtikuun alussa järjestettävä C-tyttöjen SM-turnaus kokoaa ikäluokan joukkueet kauden päätapahtumaan. Kaukalopallokevään viikonloput puolestaan täyttyvät ikäluokkien SM-turnauksista junioreista ikämiehiin ja avoin SM-turnaus huipentaa kauden huhtikuussa 17-19.4.

Kevät näyttää vilkkaalta. Toivon tapaavani mahdollisimman monia teistä jo tällä kaudella halleilla ja ottelutapahtumissa, ja ollaan toki yhteydessä muutoinkin. Yhdessä teemme vuodesta onnistuneen! Haluan toivottaa kaikille peli-iloa ja menestystä vuodelle 2020!

Anu Pitkänen