Palkintogaalassa palkittiin ansiotuneita

18.05.2019 19:13

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton palkintogaala 18.5.2019

Palkintogaalassa palkittiin kauden ansioituneita henkilöitä ja seuroja sekä parhaita pelaajia ja tuomareita. Tilaisuus järjestettiin Vantaalla hotelli Scandicissa.

Tilaisuuden juontajana toimi liittohallituksen jäsen Harri Lautala ja palkinnot jakoi varapuheenjohtaja Jari Hellman.


Kuvassa: Harri Lautala
Liiton kunniapuheenjohtaja: Kari Lahti
 

Kari Lahti toimi ansiokkaasti kahdeksan vuotta Suomen Ringetteliiton puheenjohtajana vuosina 2007 – 2014. Kari oli liiton viimeinen puheenjohtaja ennen ringeten ja kaukalopallon yhdistymistä. Kari kuunteli herkällä korvalla ringettekentän toiveita ja toimi samalla aktiivisesti myös tuomarina.   Viimeisinä vuosina hän oli mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa liittojen yhdistymistä sekä uuden liiton organisaatiota ja päätöksentekoa. Hän on edelleen mukana ja toimii tällä hetkellä liiton toimitsijoiden pääkouluttajana.


Kuvassa: vas. Jari Hellman ja oik. Kari Lahti
Liiton hopeinen ansiomerkki: Otto Sottinen

Otto Sottinen on toiminut liiton nuoriso-ohjaajana, Itäisen alueen sarjapäällikkönä sekä aluehallituksen jäsenenä. Otto on vienyt kaukalopalloa ansiokkaasti eteenpäin niin liitto, alue kuin seuratasollakin. Otto jatkaa edelleen toimia aluehallituksessa sekä toimii maalivahtina Ruoska-07 joukkueessa.

 

 

Action, Fun and Sport: Nurmijärvi Seven Ringettes / tukirahasto

Seura perusti 2018 keväällä rahaston, jolla se auttaa taloudellisissa vaikeuksissa olevien perheiden lapsia aloittamaan tai jatkamaan jääharrastusta. Seuran B-joukkue lahjoitti Valio Akatemialta 2019 saamansa stipendin 3000€ myös tähän rahastoon.

 


Kuvassa: Milja Virtanen, Seven Ringettesin puheenjohtaja

Rokki Rabit: Lauritsalan Visa, Lappeenranta

Junioritoiminnan laatu vuodesta toiseen maan eliittiä. Junioreiden harrastesarjan käynnistäminen kaudelle 2018-2019 harrastajamäärien lisäämiseksi. Koululaistoimintoja monella eri sektorilla:

  • mm. viikon mittainen kouluturnausviikko kaukalopallossa ja ringetessä, johon osallistui yli 400 koululaista
  • tämän lisäksi lukuisia lajiesittelyjä alueella

Kuvassa: vas. Jari Hellman ja oik. Jari Hirvirinne

Vuoden juniorivalmentaja: Mari Haapanen, VG-62                     

Hän on pitkään ollut mukana ringetessä ensin pelaajana ja sitten seuratoimijana omassa kasvattiseurassaan. Viime vuosina hän on toiminut seuran juniorivalmentajana. Tällä kaudella hän on tehnyt hienoa työtä seuran E-junioreiden kanssa.

 


Kuvassa: vas. Harri Lautala ja oik. Mari Haapanen

Vuoden nuori Ringettehenkilö: Mona ja Mirell Malk, Espoon Kiekkoseura

He ovat isolla sinisellä ringettesydämellä mukana niin pelaajina, junnutuomareina, ringettekoulun ohjaajina kuin apuvalmentajinakin siellä missä tarvitaan. Valtava palo kehittää ja viedä lajia eteenpäin ja olla tarjoamassa junioreille niitä ikimuistoisia ringettekokemuksia! Molemmat nuoret ovat lupautuneet ensi kaudeksikin mukaan toimintaan.


Kuvassa: Mona ja Mirell Malk

Vuoden Ringettemedia: Aamulehti

Seuraa ja raportoi aktiivisesti pirkaanmaalaista ringetteä, ei pelkästään naisten SM-sarjaa vaan myös Ykkössarjaa ja BSM-sarjaa Sekä printtilehden urheilusivuilla että netissä maanantaisin juttu viikonlopun NoU Ringeten SM-sarjapeleistä ja SM-sarjan tulokset sekä sarjataulukko

Lehden Moro viikkoliitteessä juttu ja kuva viikonlopun Ilveksen Ykkössarja ja/tai BSM-sarjapeleistä, muutamia juttuja myös C-nuorten peleistä.

Lehti edistää tasa-arvoista urheilunäkyvyyttä mediassa laajemminkin. Tällä kaudella mm kolmen sivun juttu NoU Ringeten historiasta ja kahden sivun juttu yleisemmin naisten palloilujoukkueiden tilanteesta.

 

Vuoden Ringettehenkilö: Juha Kiviö / Laitilan Jyske ja Länsi-Suomen aluetyöryhmä

Seuran ringette on saanut uutta tuulta alleen innokkaasta toimijasta. Hän on ajanhermolla, idearikas ja aina tukemassa ja mahdollistamassa muiden seurassamme toimivien ideoiden toteuttamista. Hänellä on suuri ringettesydän. Hän on mukana aktiivisesti seuramme kolmen eri joukkueen toimihenkilönä ja on kuluneen kauden ajan toiminut myös seuramme jääurheilujaoston puheenjohtajana. Tässä roolissa hän on ollut aktiivisesti kehittämässä myös seuran toimintaa johtokunnan jäsenenä. Seura on mukana monessa vapaaehtoistoimintaa ja talkootyötä vaativassa tapahtumassa. Hän on innokas myös kirjoittelemaan joukkueidemme toiminnasta ja näistä seuraamme ja lajiimme liittyvistä oheistapahtumista paikallislehteen, on aktiivisesti yhteydessä myös lähiseudun eri sanomalehtien toimittajiin lehtijuttujen aikaansaamiseksi ja tekee pääsääntöisesti otteluraportit B-junioreiden sekä Ykkösringeten ottelu- ym. tapahtumista. Someaktiivisuus on aina ollut positiivista sekä reilua ja rehtiä. Oman seuran lisäksi hän on mukana myös ringeten aluetyöryhmässä, hänet valittiin syksyllä nyt vuoden alusta alkaneen toimikauden Länsi-Suomen alueen puheenjohtajaksi. Hän on ollut osana myös lajimarkkinoinnin työryhmän jäsenenä kehittämässä ja ideoimassa ringeten markkinointia.


Kuvassa: Juha Kiviö

Vuoden kaukalopalloteko: RB Kikka 88, Imatra               

Seuran 16.2.2019 järjestetty ulkoilmaottelu tapahtuma keräsi mukavasti katsojia paikalle ja oli onnistunut lajimarkkinointi tapahtuma lajille, seuralle sekä alueelle

 

Vuoden Ringettekoulu: Kangasniemen Palloilijat

Pieni paikkakunta, mutta joka vuosi ringettekoulussa on paljon lapsia. Seura markkinoi ringettekoulua aktiivisesti järjestämällä muun muassa kerhotoimintaa ja koulutapahtumia paikkakunnallaan. Ringettekoulu osallistui myös Valkeakoskella järjestettyyn ringettekoulun päätöstapahtumaan.


Kuvassa: vas. Eeva Tanttu ja oik. Annastiina Pylvänäinen

Vuoden Ringetteseura: Ilves

Seura on panostanut junioreiden harrastus- ja kilpailutoimintaan sekä aikuisten harrastetoimintaan. Ice Cardien määrä 203 kpl kaudella 2018-2019 on seurahistorian korkein.

 B-nuorten Suomen Mestaruus vuonna 2019, joka on seurahistorian ensimmäinen B-junioreissa.

C-nuorten Suomen Mestaruus vuonna 2019 kuten myös vuonna 2018.

Yhteistyötä yli lajirajojen seuran sisällä (Ilveksen Futis-liiga) ja yli seurarajojen lajin sisällä NoU Ringeten kanssa.

Valmentajia koulutetaan säännöllisesti. Joukkueenjohtajille ja rahastonhoitajille järjestetään vuosittain koulutus sekä huoltajille joka toinen vuosi. Seuran toimitsijakouluttaja kouluttaa uudet ja vanhat ottelutoimitsijat kauden alussa.

Seurassa on säännölliset maalivahtijäät.

Seura palkitsee vuosittain pelaajia kaikista joukkueista ja seuran toimihenkilöpäättäjäisissä palkitaan vuoden seuratoimijat ja pitkään mukana olleet Ilves viirein ja ansiomitalein sekä lajiliiton ansiomerkeillä.

Seura järjesti kauden suurimman ringettejunioriturnauksen. Tupsukorvaturnaukseen 30.-31.3.2019 osallistui 12 D-joukkuetta ja 16 E-joukkuetta.

Aktiivistä viestintää ja sisällön tuotantoa sekä joukkueiden että seuran Instagram tileillä.

 


Kuvassa: vas. Pekka Karvinen, Ilveksen ringettejaoston pj

Vuoden Kaukalopalloseura: Team No Control, Kuopio     

Laadukasta ja monipuolista työtä kaukalopallon eteen. Suomen Mestari 2019. Itä-Suomen sarjan voittaja. Neljässä ikäluokassa edustus ikämiesten SM-kisoissa.

 

Vuoden kaukalopalloerotuomari: Veikko Ahtiainen, Imatran erotuomarikerho

Hän vihelsi kaudella 2018-2019 yhteensä 74 liiton alaista ottelua. Viheltänyt laajasti eri sarjoissa ja turnauksissa, kruununa loistavat vihellykset SM-turnauksissa. Asenne, venyminen ja joustavuus ovat hänen vahvuuksia.

 

Ringeten Vuoden tuomari: Veera Innanen                       

Ringeten naisten SM-sarjajoukkueiden ja -valmentajien äänestyksen perusteella.

 

Ringeten BSM-sarjan parhaat:

Ringeten BSM-sarjan joukkueiden äänestyksen perusteella.

Paras maalivahti: Siiri Uusitalo, Ilves
Paras puolustaja: Janette Toivanen, Jääurheiluseura Haukat
Paras hyökkääjä: Jenna Hakkarainen, Helsinki Ringette
Paras valmentaja: Mika Turunen, Tommi Reunanen, Jouni Saukkonen, Jenni Viinamäki ja Heikki Wetterstrand, Ilves


Kuvassa: vasemmalta Jenna Hakkarainen, Janette Toivanen, Siiri Uusitalo ja Ilveksen valmentajat

Ringeten Ykkössarjan parhaat:

Ringeten naisten Ykkössarjan joukkueiden äänestyksen perusteella.

Paras maalivahti: Kaisa Juntunen, Helsinki Ringette
Paras puolustaja: Jasmin Kiiski, Laitilan Jyske
Paras hyökkääjä: Luana Perez, Jääurheiluseura Haukat
Paras valmentaja: Petri Sundell, Mika Passila ja Tiia Halme, Helsinki Ringette


Kuvassa: vasemmalta Petri Sundell, Mika Passila, Luana Perez ja Kaisa Juntusen edustaja

Kaukalopallon alueiden parhaat:

Kaukalopallon viideltä alueelta on valittu parhaat pelaajat alueittain.

Etelä-Karjala: Sami Virolainen, Lauritsalan Pojat/RB Kikka 88
Johdatti LaPon 2-divisioonan mestariksi. Edusti RB Kikka 88 SM-turnauksessa.

Itä-Suomi: Janne Mönkkönen, Team No Control
Voitti Itä-Suomen alueen pistepörssin tehoin 31+10 ja johdatti joukkueensa alueen mestariksi. Oli mukana voittamassa SM-kultaa TNC:ssä.

Keski-Suomi: Harri Jalonen, Duo Jämsä ja Team Puustelli
Voitti ikämiesten SM-kultaa Duo Jämsän joukkueessa 45v sarjassa ja valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Edusti Team Puustellia SM-turnauksessa kannatteli joukkueen aina puolivälieriin asti.

Oulu: Juha-Pekka Honkanen, Team Takini
Voitti Oulun alueen pistepörssin tehoin 43+20 ja kannatteli joukkueen aina finaaleihin asti.

Tampere: Julius Pihlava, Made In Siuro
Nuori mies esitti ennakkoluuloisia otteita läpi kauden seurassaan. Johdatteli joukkueen Tampereen ylemmän loppusarjan välieriin.


Kuvassa: Sami Virolainen

Ringeten naisten SM-sarjan parhaat:

Naisten SM-sarjan parhaan maalivahdin, puolustajan, hyökkääjän ja valmentajan palkinnot on nimetty Suomen ensimmäisessä maailmanmestarijoukkueessa 1994 pelanneiden pelaajien mukaan ja joukkueen valmentajan mukaan.

SM-sarjavalmentajien äänestyksen perusteella.

Maalivahti, Marika Lempinen -palkinto: Tiina Tenhunen, Lahti Ringette
Puolustaja, Mia Melkinen -palkinto: Kaisa Viren, Nokian Urheilijat Ringette
Hyökkääjä, Satu Himberg -palkinto: Anne Pohjola, Lapinlahden Luistin -89 Say Cheese
Vuoden valmentaja SM, Jussi Voutilainen palkinto: Kim Forsblom, Hyvinkää Ringette


Kuvassa: vasemmalta Kim Forsblom, Kaisa Viren ja Tiina Tenhunen

Vuoden Pelaaja kaukalopallo: Simo Tonteri, Team No Controll / Team Takini      

Hän johdatti joukkueensa Suomen Mestaruuteen, toimien joukkueensa maalivahtina. Hän pelasi kaudella myös Oulun 1-divisioonassa Team Takinissa, johdattaen joukkueen finaaleihin asti.

 

Agnes Jacks Trophy kiertopalkinto: Maija Väyrynen, Nokian Urheilijat Ringette     

Arvostettu kiertopalkinto Agnes Jacks Trophy on jaettu ensimmäisen kerran 1992. Palkinnon on lahjoittanut ringeten keksijä Sam Jacksin vaimo Agnes Jacks Kanadasta. Palkinto kantaa hänen nimeään ja se jaetaan joka vuosi Ringeten naisten SM-sarjan pelaajalle, jonka SM-sarjan valmentajat ja pelaajat ovat valinneet sarjan vaarallisimmaksi pelaajaksi.


Kuvassa: Maija Väyrynen

Korjattu uutista ko 22.20 ja lisätty BSM-sarjan palkituista puuttunut Ilveksen päävalmentaja Mika Turunen.