Palkintogaalassa palkittiin lajien parhaita

28.04.2018 17:00

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton palkintogaalassa lauantaina 28.4.2018 Cumulus Resort Airport Congress Centerissä Vantaalla palkittiin lajien parhaita ja muistettiin aktiivisia toimijoita.

 

 

Tähtiseuramerkit

Olympiakomitea on uudistanut laatuseuraohjelman. Tähtiseura on Olympiakomitean ja lajiliittojen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Sinettiseurat ovat jatkossa Tähtiseuroja. Tämän myötä vanhat sinettimerkit poistuvat käytöstä ja seurat saavat uudella ilmeellä olevan Tähtiseura -merkin.

 

Hyvinkää Ringette
Ilves
Järvenpään Haukat
Lahti Ringette
Raision Nuorisokiekko
Rauman Lukko
Tikkakosken Tikka
Turun Ringette
VG-62

 

 

IRF:n työn muistamiset

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto haluaa muistaa henkilöitä, jotka tekevät työtä kansainvälisesti ringeten eteen.

 

Sini Forsblom
Sini Forsblom on toiminut ansiokkaasti ja pitkään kansainvälisen Ringetteliiton IRF:n hallituksessa, yhteensä seitsemän vuotta. Ensin varapuheenjohtajana vuosina 2010-2013 ja sitten puheenjohtajana vuosina 2013-2017. Liitto haluaa kiittää Siniä arvokkaasta ja isosta panoksesta kansainvälisen ringeten kehittämiseksi. Ja toivottaa Onnea uusiin haasteisiin!

 

Anniina Tuomola
Anu Pitkänen
Saara Lahti

IRF.n hallituksen jäseninä jatkavat suomalaisista vasta valittu hallituksen varapuheenjohtaja Anniina Tuomola Jyväskylästä sekä Anu Pitkänen Forssasta vastuualueena lajinlevitys ja Saara Lahti Englanti Newcastle vastuuna viestintä.

 


Action, Fun and Sport  
Seura osallistui valtakunnalliseen Liikkuva Koulu -hankkeeseen, jonka puitteissa 1. luokan oppilaille järjestettiin yhden tunnin luisteluopetus. Luokkia oli yhteensä 44 ja viiden viikon aikana tapahtumassa kävi yli 900 lasta. Toteutuksesta vastasivat Jarkko Hellsten, Jukka Kurki ja Pia Järvinen. Ohjaajavastuussa olivat Sara ja Sonja Saavalainen, Teija Lehtinen, Nia Toivonen, Minna Koskela, Iina Ruohonen, Emilia Sallinen ja Essi Salomaa.

 

Lahti Ringette / Koulutapahtumat 900 lapselle

 

 


Rokki Rabit
Seuralle on aktiivista junioritoimintaa vuodesta toiseen. Junioreiden harrastesarjan perustaminen kaudelle 2017-2018 harrastajamäärien lisäämiseksi.
Koululaistoimintojen eliittiä koko maassa, mm. viikon mittainen kouluturnausviikko kaukalopallossa ja ringetessä, johon osallistui yli 400 koululaista, tämän lisäksi lukuisia lajiesittelyjä alueella.


Lauritsalan Visa, Lappeenranta

 

 

Vuoden juniorivalmentaja

Hän on koko Tikkakosken Tikan juniorivalmennusvastaava. Hän aloitti ringettekoulun valmentajana vuonna 2013 ja sama porukka pelaa edelleen tällä kaudella E-junioreissa. Lisäksi hän on toiminut apuvalmentajana D-junioreissa sekä Ladyissa pelaavana valmentajana. Hänellä on tällä hetkellä I-tason valmentajakoulutus, jonka lisäksi hän on mukana valtakunnallisessa C-ikäisten ja sitä nuorempien ringettejoukkueiden naisvalmentajien mentorointiryhmässä.

 

Sivi Talvensola / Tikkakosken Tikka

 


Vuoden nuori Ringettehenkilö

Hänestä huokuu juuri oikeanlaista positiivista asennetta lajia kohtaan ja hän on joukkueen ilopilleri. Omien harjoitusten ja pelien lisäksi hän toimii pelinohjaajana ja ”maskottina” lajitapahtumissa, joka luo iloista ilmapiiriä. Lisäksi hän on ilmaissut kiinnostuksensa toimia valmentajana tulevalla kaudella.


Julia Lukkala / Laitilan Jyske


Vuoden Ringettemedia

Hän on kuvannut jo toista kymmentä vuotta ringeten tapahtumia, joiden avulla on edistetty lajimarkkinointia mediassa. Hän on ollut kuvaamassa muun muassa ringeten MM-kisoja Tampereella ja Helsingissä. Seurat ja liitto ovat hyödyntäneet hänen kuvia lajimateriaaleissa. Vauhdikkaat ja laadukkaat kuvat puhuvat hänen puolestaan.

 

Timo Kupiainen


Vuoden Ringettehenkilö

Hänen panostus ringetteen niin seuratasolla kuin yleisestikin on ollut huikeaa tällä kaudella. Hän on saanut Espoon harrastajamäärät hurjaan nousuun ja on järjestänyt muun muassa ilmaisia luistelukouluja. Hän on tarjonnut apuaan myös muille seuroille eli hän tekee työtä yli seurarajojen. Lisäksi hän valmentaa seuran E- ja C-junioreita ja auttaa muidenkin joukkueiden valmentajia.

 

Ira Merivaara / Espoon Kiekkoseura

 


Vuoden kaukalopalloteko
Seuran syksyllä sekä keväällä järjestämät harrasteturnaukset keräsivät lukuisia uusia joukkueita kaukalopallon pariin.

 

APE-TEAM, Jyväskylä

 

 

Vuoden Ringettekoulu

Seurassa on ringeten historian suurin ringettekoulu kautta aikain. RK-lisenssejä tällä kaudella 109 kpl. Seurassa on panostettu ringettekoulun markkinointiin ja some-viestintään pitkäjänteisesti. Nyt tulos näkyy harrastajamäärissä.

 

Espoon Kiekkoseura

 


Vuoden Ringetteseura

Seurassa on jo pitkään tehty laadukasta ja tavoitteellista työtä ringeten eteen. Seura on pystynyt palkkaamaan työntekijän, joka on mahdollistanut monipuolisen harrastustoiminnan. Seura on järjestänyt paljon erilaisia tapahtumia, muun muassa lajikokeiluja päiväkodeille ja alakouluille. Somemarkkinointi on ollut aktiivista ja seura on verkostoitunut paikallisesti alueen muiden seurojen kanssa. Kruunuksi kakun päälle he varmistivat nousun SM-sarjaan tulevalle kaudelle.

 

Hyvinkää Ringette

 


 

Vuoden Kaukalopalloseura
Laadukasta ja monipuolista työtä kaukalopallon eteen. Keski-Suomen sarjan voittaja. SM-hopeaa avoimessa SM-turnauksessa. Kolmessa ikäluokassa edustus ikämiesten SM-kisoissa.

 

Team No Control, Kuopio

 

Vuoden kaukalopalloerotuomari
Hän vihelsi kaudella 2017-2018 yhteensä 53 liiton alaista ottelua. Suomen Cupissa sekä avoimessa SM-turnauksessa hän osoitti kuuluvansa erotuomarien eliittiin Suomessa.

 

Pasi Kosunen, Imatran erotuomarikerho

 

Ringeten Vuoden tuomari
Ringeten naisten SM-sarjajoukkueiden ja -valmentajien äänestyksen perusteella.

 

Juha Korteniemi

 


 

Ringeten BSM-sarjan parhaat
Ringeten BSM-sarjan joukkueiden äänestyksen perusteella.


Paras maalivahti:    Iida Lehti, Laitilan Jyske
Paras puolustaja:    Nia Toivonen, Lahti Ringette
Paras hyökkääjä:    Jenna Hakkarainen, Helsinki Ringette
Paras valmentaja:    Valmennustiimi Petri Sundell, Tiia Halme ja Mika Passila, Helsinki Ringette

 

 

Ringeten Ykkössarjan parhaat
Ringeten naisten Ykkössarjan joukkueiden äänestyksen perusteella.


Paras maalivahti:    Kaisa Juntunen, Helsinki Ringette
Paras puolustaja:    Mira Sydänmaa, Hyvinkää Ringette
Paras hyökkääjä:    Luana Perez, Jääurheiluseura Haukat
Paras valmentaja:    Kim Forsblom, Hyvinkää Ringette

 

 

Kaukalopallon alueiden parhaat
Kaukalopallon viideltä alueelta on valittu parhaat pelaajat alueittain.

 

Etelä-Karjala
Upeita torjuntoja esittänyt pelaaja takasi Riennolle Etelä-Karjalan mestaruuden, LaPon viiden vuoden jatkunut hallinta päättyi samalla Etelä-Karjalassa
Mikko Haikala, Riento

 

Itä-Suomi
Hän johdatti Epa-TT:n alueen mestaruuteen sekä esitti hyviä otteita Suomen Mestaruuden voittaneessa joukkueessa
Samu Montonen, Epa-TT

 

Keski-Suomi
40 + 26 tehot iskenyt hyökkääjä kannatteli joukkueensa Keski-Suomen mestariksi
Lauri Vehniäinen, TNC

 

Oulu
Hän oli torjunnoillaan vahva perusta seuransa mestaruudelle Oulun alueella
Matti Ylitalo, RBA

 

Tampere
Nuori mies esitti ennakkoluulottomia otteita läpi kauden seurassaan. Debyyttikauttaan pelaava 16-vuotias pelaaja murtautui pelaavaan kokoonpanoon ja ei arastellut miesten seurassa, vaan osoitti kuuluvansa heti alueen taitavimpiin kaukalopalloilijoihin.
Akseli Valkama, Made In Siuro


Ringeten naisten SM-sarjan parhaat
Naisten SM-sarjan parhaan maalivahdin, puolustajan, hyökkääjän ja valmentajan palkinnot on nimetty Suomen ensimmäisessä maailmanmestarijoukkueessa 1994 pelanneiden pelaajien mukaan ja joukkueen valmentajan mukaan.
SM-sarjavalmentajien äänestyksen perusteella.


Maalivahti, Marika Lempinen -palkinto:        Maria Perkkola, Luvian Kiekko -82
Puolustaja, Mia Melkinen -palkinto:            Kaisa Viren, Nokian Urheilijat
Hyökkääjä, Satu Himberg -palkinto:            Maija Väyrynen, Espoon Kiekkoseura
Vuoden valmentaja SM, Jussi Voutilainen palkinto: Heidi Petrell

 


Vuoden Pelaaja kaukalopallo
Hän johdatti joukkueensa Suomen Mestaruuteen ja valittiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän on väsymätön kahdensuunnan pelaaja, joka laittaa itsensä likoon tilanteessa kuin tilanteessa.


Tapio Niskanen

 

Ringeten Agnes Jacks Trophy kiertopalkinto
Arvostettu kiertopalkinto Agnes Jacks Trophy on jaettu ensimmäisen kerran 1992. Palkinnon on lahjoittanut ringeten keksijä Sam Jacksin vaimo Agnes Jacks Kanadasta. Palkinto kantaa hänen nimeään ja se jaetaan joka vuosi Ringeten naisten SM-sarjan pelaajalle, jonka SM-sarjan valmentajat ja pelaajat ovat valinneet sarjan vaarallisimmaksi pelaajaksi.


Maija Väyrynen, Espoon Kiekkoseura