Suomalaisen ringeten "Pappa" on poissa

22.09.2016 16:14

Valtakunnallinen ringettevaikuttaja Matti Paasonen nukkui eilen pois 79-vuotiaana. Turkulainen Matti ” Pappa” Paasonen oli urheilumies, jonka sydän sykki ringetelle. Ringetteväen hyvin tuntema Pappa ehti olemaan vuosien varrella monessa mukana ja asenteellisena esimerkkinä ringetteväelle.

 

Vuonna 2003 hän ehdotti rosoisuuden lisäämistä mailojen päähän, että maila tarttuisi renkaaseen paremmin. Lopulta idea jalostuikin nykyiseen joulukuusimaiseen muotoonsa.  Matin urheilullinen kohokohta oli Tukholman MM-kisat 2004, kun Suomi voitti kultaa hänen toimiessaan maajoukkueen managerina. Kaudella 2005-2006 hänet palkittiin Action Fun Sport –palkinnolla maajoukkueen managerointi tehtävän ansiosta. Vuonna 2008 hänet palkittiin liiton hopeisella ansiomerkillä ja 2013 hänelle ojennettiin ansiomerkki kultaisin lehvin.

 

Matin mielestä liian usein unohdettiin pitkään mukana olleet perheet ja hänen toimesta aloitettiinkin Ringette Sydän -palkinnon jakaminen. Hän oli monessa mukana ja häneltä pyydettiin apua kun seura tai joukkue oli taloudellisesti kiperässä tilanteessa. 70 vuotta täytettyään hän yritti jäädä eläkkeelle ringetestä, mutta vielä viime kausinakin Pappa seurasi aktiivisesti ringetteä länsirannikolla.

 

Matti Paasonen, maajoukkueen manageri 2004